آزمون دکتری 1401 شروع شد
به گزارش وبلاگ بانیما، رقابت بیش از 186 هزار داوطلب دکتری سال 1401 دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی از ساعت 8 امروز آدینه ششم اسفند ماه جاری در 96 شهر، 189 حوزه اصلی و 597 حوزه فرعی با استفاده از 5 هزار و 905 سالن و کلاس بزرگ شروع شد.
به گزارش ایسنا، با اعلام سازمان سنجش آموزش کشور و با توجه به شرایط فعلی شیوع کرونا، به منظور رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی و با هماهنگی وزارت بهداشت در هر سالن بطور میانه حدود 30 تا 32 داوطلب مستقر می شوند تا فاصله ایمنی و تمامی نکات بهداشتی و ضدعفونی کاملا رعایت گردد.
سازمان سنجش آموزش کشور پیش از این، ضمن اعلام دستور العمل های بهداشتی و انجام توصیه های لازم اعلام نموده بود؛ انتظار می رود برای حفظ سلامتی خود، سایر متقاضیان و خانواده های دیگر داوطلبان دستورالعمل بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی این آزمون را رعایت نمایند.
نتایج اولیه آزمون دکتری 1401 دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی دهه اول شهریور ماه سال آینده به صورت کارنامه منتشر می گردد و انتخاب رشته اینترنتی داوطلبان مجاز از نیمه اول شهریور شروع خواهد شد و در نهایت نتایج نهایی آزمون دکتری تا سرانجام نیمه اول شهریور ماه اعلام خواهد شد.
بر اساس قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور پذیرش دانشجو در مقطع دکتری و دستیاری رشته های گروه دامپزشکی شامل دو مرحله هست که هر کدام از مراحل مطابق شیوه نامه اجرایی آزمون انجام می گیرد.
بر این اساس مرحله اول آزمون متمرکز است که به وسیله سازمان سنجش آموزش کشور انجام می گیرد و پس از برگزاری آزمون کارنامه ای شامل نمرات خام، نمرات کل و ... در اختیار متقاضیان قرار می گیرد که متقاضیان مجاز به انتخاب رشته بر اساس آن نسبت به انتخاب رشته اقدام نموده و بر اساس کد رشته محل های انتخابی و حد نصاب نمره سنجش عمومی (آزمون متمرکز) که با هماهنگی دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی پذیرنده معین می شوند، با توجه به سهمیه متقاضی به کدرشته محل های حائز حد نصاب معرفی خواهند شد.
طبق قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی مصوب 18 اسفند 94 مجلس و مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی، سنجش و پذیرش در مقطع دکتری ناپیوسته بر اساس هر یک از شیوه های آموزشی، پژوهشی و پژوهش محور انجام می گیرد.
بر این اساس، در آزمون متمرکز شیوه آموزشی پژوهشی 50 درصد و پژوهش محور 30 درصد و بعلاوه سوابق آموزشی پژوهشی و فناوری در شیوه آموزشی پژوهشی 20 درصد و پژوهش محور 20 درصد در مصاحبه علمی و سنجش عملی شیوه آموزشی پژوهشی 30 درصد و پژوهش محور نیز 30 درصد و در نهایت تهیه طرح واره نیز 20 درصد سهم پذیرش را شامل می گردد. بعلاوه اجرای مرحله اول آزمون متمرکز به وسیله سازمان سنجش کشور و تخصیص امتیاز مربوط به سوابق آموزشی، پژوهشی، فناوری، مصاحبه علمی و ... به وسیله دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی پذیرنده دانشجو انجام خواهد شد.
در نهایت پذیرش نهایی از بین متقاضیان معرفی شده به دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی بر اساس نتیجه سنجش عمومی و نتیجه مصاحبه دانشگاه ها، آنالیز مدارک یا هر روش دیگر مطابق آئین نامه های مربوط، اولویت کد رشته محل های انتخابی و ظرفیت اعلام شده و سهمیه متقاضی صورت خواهد گرفت. در نهایت گزینش نهایی آزمون بر اساس معیار های فوق انجام می گیرد.
منبع: فرارو