تخریب خشم برانگیز در مصر
به گزارش وبلاگ بانیما، مسئولان این مرکز هنری در شبکه های اجتماعی نوشتند: عمیقاً متأسف و خشمگین هستیم که تخریب بدون اطلاع قبلی ساختمان اصلی درب 1718، یک بنای تاریخی قاهره را که به عنوان پناهگاهی برای هنرمندان و صنعتگران از همه نوع بوده است، اعلام می کنیم. تخریب این بنا یادآور تهدیدات مداوم میراث و بافت تاریخی قاهره است.
به گفته مقامات این مرکز، این ساختمان برای تعریض یک بزرگراه تخریب شده است. قاهره در حال توسعه گسترده ای است؛ زیرا عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر کوشش می نماید تا این شهر پرجمعیت را مدرن کند و مرکز تازه 59 میلیارد دلاری خود را در حاشیه صحرا بسازد. دولت مصر تا به امروز بیش از 4 هزار مایل جاده تازه و 900 تونل و پل را به عنوان بخشی از این پروژه ساخته، اما این طرح توسعه منجر به تخریب کل محله ها و نقاط دیدنی شده است.
ساختمان درب 1718 واقع در منطقه الفسطاط در بخش قدیمی قاهره قرار گرفته است که به وسیله گنجینه های باستان شناسی و تاریخی احاطه شده است. مسجد عمرو بن العاص با قدمت هزارساله (ساخته شده در سال 642 پس از میلاد و شناخته شده به عنوان نخستین مسجد ساخته شده در قاره آفریقا)، قلعه بابل (قرن اول پس از میلاد)، کلیسای معلق (690-692 پس از میلاد)، کلیسای یونانی سنت جورج (قرن 10) و موزه قبطی (1910) همگی در فاصله چند قدمی ساختمان درب 1718 قرار دارند.
در ماه آگوست سال گذشته، دولت مصر آغاز به تخریب ساختمان ها در منطقه باستانی الفسطاط کرد؛ جایی که بسیاری از آخرین صنعتگران سنتی شهر در آن زندگی می نمایند. در آن موقع معتز نصرالدین، بنیانگذار مرکز درب 1718 به نیویورک تایمز گفت که مقامات دولتی به او گفته اند قرار است این مرکز هنری تخریب گردد تا راه را برای ساخت بزرگراه باز کند. سپس در ماه سپتامبر 2023، مقامات به همه کارکنان دستور دادند که ساختمان را ترک نمایند و فضا را ببندند.
این مرکز که 16 سال پیش افتتاح شد، یکی از نخستین فضاهای فرهنگی شهر بود که میزبان نمایشگاه ها، کنسرت ها، رویدادها و کارگاه های آموزشی بود. نام این بنا بر اساس شورش های نان در سال 1977 در کشور نامگذاری شد که در 17 و 18 ژانویه همان سال رخ داد.
هفته گذشته، مدیر این مرکر هنری در یک برنامه تلویزیون مصر ظاهر شد و گفت آثار 150 هنرمند خارجی که ارزش میلیونی دارند، نابود شده است و بولدوزرها سالن نمایشگاه و دو کارگاه مرکز را تخریب نموده اند.
منبع: گردشبان