11 اثر استان گلستان در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد
به گزارش وبلاگ بانیما، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان گفت: 11 اثر تاریخی و گردشگری استان گلستان در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.
به گزارش وبلاگ بانیما از گرگان، به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان، ابراهیم کریمی گفت: پرونده 7 اثر از میراث ناملموس و 4 اثر میراث طبیعی استان گلستان پس از تهیه در دفتر ثبت آثار و معین حریم این اداره کل به سازمان مرکزی ارسال و با آنالیز در جلسه شورای عالی ثبت و حریم کشور در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
وی توضیح داد: این آثار شامل 5 پرونده مهارت پخت و تهیه نان های سنتی کاک، کماج، آقاندر،الزویی، قره قورتی از شهرستان گالیکش و یک پرونده مهارت دوخت پوشاک سنتی زنان قوم کتول شهرستان علی آباد با عنوان میراث ناملموس و 4 پرونده شامل رویشگاه درختان سرخدار دره پونه آرام علی آباد کتول، رویشگاه درختان ارس دره حاجی آباد شهرستان کردکوی، گل فشان قارنیارق و گل فشان نفتیلیجه از شهرستان گمیشان با عنوان میراث طبیعی استان گلستان می باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان اظهار کرد: الواح ثبتی این آثار پس از سیر تشریفات قانونی به واحد ثبت این اداره کل ارسال می گردد.
کریمی از ثبت رویشگاه درختان ارس دره حاجی آباد شهرستان کردکوی در فهرست میراث طبیعی کشور اطلاع داد و گفت: جالب ترین و ارزشمندترین رویشگاه های ارس ایران در منطقه حاجی آباد شهرستان کردکوی در استان گلستان، در 60 کیلومتری کلات نادری و در دره قورخود در استان خراسان شمالی مشاهده شده است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری استان گلستان به درخطربودن این رویشگاه گفت: با پیگیری های این اداره کل و با همکاری پژوهشگران به عنوان یک گونه درخطر، پرونده ثبت رویشگاه درختان ارس دره حاجی آباد شهرستان کردکوی را تهیه و به سازمان مرکزی ارسال نموده که این اثر با اتفاق آراء در جلسه شورای عالی ثبت ومعین حریم به عنوان یک زیستگاه و رویشگاه ارزشمند طبیعی در فهرست آثار طبیعی کشور به ثبت رسید.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری استان گلستان همچنین از ثبت گل فشان قارنیارق شهرستان گمیشان در فهرست میراث طبیعی کشور اطلاع داد و اضافه نمود: گل فشان قارنیارق در 27 کیلومتری شمال شرقی شهرستان گمیشان و درحاشیه شرقی روستای سقرتپه قرار گرفته است.
کریمی اظهار کرد: گل فشان های دشت گرگان از نظر مالی علاوه بر راهنمایی کانی های با ارزش نظیر ید از اعماق زمین به سطح، دارای ارزش تفریحی و تفرجی و درمانی بوده و می توان روی آنها سرمایه گذاری اکوتوریسمی نموده و به عنوان توریسم درمانی بهره برد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان همچنین گفت: مهارت دوخت پوشاک سنتی زنان قوم کتول در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت شد.
کریمی گفت:یکی از مصادیق مهم میراث ناملموس حفظ، احیا و بازنشر سنت ها، فرهنگ و حفاظت از کرامات و داشته های اقوام ایران زمین است.
وی به تشریح لباس محلی قوم کتول پرداخت و اظهار کرد: لباس محلی قوم کتول که متشکل است از: پیراهنی بلند (رخت کوتاه)، دامنی پرچین،انواع کت(کلیجه، بهاری، کمرچین)، جلیقه، کلاه شهری، روسری، پیش جامه (دم جامه) و شاروسه است خود نشانگر روح بلند و هنر ارزشمند زنان قوم کتول است که هنرهای فراوان صنایع دستی چون نوار بافی، سکه دوزی، نساجی سنتی، نخ ریسی، رنگرزی و غیره را در دل خود جای داده است.
منبع: تسنیم