شب چلهچند ملیتی یا انفرادی به یونسکو می رود؟

به گزارش وبلاگ بانیما، رئیس سازمان میراث فرهنگی می گوید: مردم از میراث فرهنگی برای ثبت جهانی شب چله مطالبه دارند بنابراین سازمان کوشش می نماید تا با آماده کردن پرونده شب چله، آن را برای ثبت جهانی آماده کند چون ثبت جهانی اشتراکات فرهنگی، باعث تقویت دیپلماسی فرهنگی می گردد.

شب چلهچند ملیتی یا انفرادی به یونسکو می رود؟

به گزارش وبلاگ بانیما، 28 اسفند 1393 - نوزدهم مارس 2015 - معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری پرونده شب چله را به عنوان یک میراث ناملموس چندملیتی و برای اشتراک گذاری اطلاعات در یونسکو ثبت کرد، تا نخستین کشوری باشد که قصد ثبت جهانی شب چله را در پرونده اش عملی می نماید.

برداشتن نخستین قدم را به راحتی با رجوع به سایت جهانی یونسکو و صفحه اشتراک گذاری اطلاعات برای ترویج پرونده های چند ملیتی می توان به چشم دید، اقدامی که می توان آن را اقدامی مهم برای ترویج همکاری های بین المللی دانست.

هر چند از آن موقع تا همین یکی دو ماه گذشته هیچ کشوری هنوز به درخواست ایران جوب نداده بود، اما این بار محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سیزدهمین نشست کمیته بین دولت های حراست از میراث ناملموس در جمهوری موریس در جنوب غربی اقیانوس هند آئین یلدا، را به همراه چند ائین ملی دیگر به اشتراک گذاشت تا در صورت تمایل، کشورهای عضو این کمیته به پرونده های ایران بپیوندند و این آئین ها در قالب پرونده هایی مشترک، جهانی شوند.

ایران بعد از اشتراک آئین هایش با کشورهایی مانند ارمنستان، تاجیکستان و افغانستان، به یونسکو اظهار داشت که در صورتی که کشوری برای پرونده شب چله وارد مذاکره شده و اعلام آمادگی کند، می توانیم تا انتها سال جاری پرونده شب چله را به یونسکو بفرستیم.

به زودی برای جهانی کردن شب چله اقدام می کنیم

علی اصغر مونسان، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری 29 آذر، در گفت وگو با وبلاگ بانیما، با اشاره به مطالباتی که برخی افراد از وی برای ثبت جهانی آئین شب چله داشته اند، اظهار کرد: هیچ کشوری هنوز درخواست ثبت شب چله را به صورت انفرادی به یونسکو نداده است، ایران در حال آماده کردن پرونده ثبت جهانی این آئین است و به زودی برای ثبت جهانی شب چله اقدام می کنیم.

او با بیان این که بخش زیادی از کشورهای همسایه ریشه های فارسی دارند و در ایران فرهنگی جای گرفته اند، اضافه نمود: اشتراک این آئینِ باستانی نشان از همگرایی کشورها دارد، سازمان میراث فرهنگی نیز در ثبت جهانی شب چله به صورت مشترک با کشورهایی که این آئین را هنوز زنده نگه داشته اند، کوشش می نماید.

معاون رئیس جمهور با این وجود اظهار کرد: هر دو سال یک بار، کشورها برای ثبت جهانی ائین ناملموس خود به صورت انفرادی سهمیه دارند، سال قبل با ثبت جهانی چوگان بازی سوار بر اسب همراه با روایتگری و موسیقی به صورت انفرادی و هنر ساختن و نواختن کمانچه به صورت پرونده چند ملیتی از سهمیه دو سال یک بار خود استفاده نموده بود.

او با تاکید بر این که سازمان میراث فرهنگی کوشش می نماید تا با آماده کردن پرونده شب چله، آن را برای ثبت جهانی آماده کند، اضافه نمود: می دانم که مردم از ما برای ثبت جهانی این آئین مطالبه دارند، اگر بخواهیم پرونده های مان را به صورت مشترک با کشورهای دیگر در فهرست یونسکو ثبت کنیم، سقف تعداد پرونده هایی که می توانیم آن ها را هر سال به یونسکو معرفی کنیم، برداشته می گردد و با هر تعداد آئین مشترک که پیشنهاد دهیم، می توانیم هر سال تعدادی از این آئین ها را در یونسکو ثبت کنیم.

وی اضافه نمود: بنابراین سعی می کنیم با کشورهایی دیگر که ریشه های فارسی و نزدیکی های فرهنگی داریم، سراغ ثبت آئین های مشترک برویم، خوب است تا نشان دهیم که حوزه های فرهنگی ایران تا کجاست.

معاون رییس جمهور اضافه نمود: داشتن پرونده های مشترک شامل چندین کشور و ثبت جهانی اشتراکات فرهنگی و میراثی عاملی برای تقویت دیپلماسی فرهنگی می گردد و کشورها را یکدیگر نزدیکتر می نماید.

مونسان تاکید نمود: این روند از قدیم بوده و بعد از این نیز ادامه خواهد داشت، خیال مردم را راحت می کنیم و حداکثر کوشش مان را برای پاسداشت از میراث ملموس و ناملموس کشورمان خواهیم داشت.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "شب چلهچند ملیتی یا انفرادی به یونسکو می رود؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شب چلهچند ملیتی یا انفرادی به یونسکو می رود؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید