عملکرد سه ماهه یگان حفاظت بوشهر تشریح شد

به گزارش وبلاگ بانیما، فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی بوشهر گفت: یگان حفاظت به صورت شبانه روزی از 16 اثر تاریخی، فرهنگی در استان بوشهر حفاظت حراست می نمایند.

عملکرد سه ماهه یگان حفاظت بوشهر تشریح شد

به گزارش وبلاگ بانیما به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر، سرهنگ عبدالحمید حقانی فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی استان بوشهر بعدازظهر روز پنجشنبه 12 تیرماه 99 گفت: ماموران یگان حفاظت این اداره کل در سه ماهه اول امسال هفت هزار بازدید و سرکشی از آثار تاریخی، فرهنگی در شهرستان ها و واحدهای تابعه داشته اند.

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی استان بوشهر همچنین گفت: از ابتدای سال تا به امروز 3 مورد حفاری و همچنین تعداد 5 شیء تاریخی از حفاران غیرمجاز کشف و ضبط شده است.

او ادامه داد: در پفراینده اشیای کشف و ضبط شده، یک قبضه سلاح گرم کمری مربوط به دوره قاجاریه نیز هست که در دست آنالیز و اقدام است.

فرمانده یگان حفاظت بوشهر از پایگاه های حفاظتی شبانه روزی استان نیز گفت: در استان بوشهر 16 اثر تاریخی، فرهنگی پایگاه ثابت دارند که به صورت 24 ساعته حفاظت و نگهبانی می شوند و روزانه آمار آن به مرکز فرماندهی توسط کارشناسان یگان حفاظت ارسال می گردد.

حقانی در مورد پیگیری های یگان حفاظت در راستای هم افزایی و تسریع در فرایند حفاظت و حراست از میراث فرهنگی توضیح داد: جلساتی با پلیس فتا، روسای کلانتری ها، پلیس آگاهی و فعالان اجتماعی داشته ایم و فرایند برخورد سریع با حفاران و جلوگیری از خرید و فروش اشیای عتیقه را در دستور کار جلسات قرارداده ایم که نتایج خوبی داشته است.

فرمانده یگان حفاظت گفت: در سال 1399 و در سه ماهه اول سال برای اولین بار یک مانور عملیاتی را در استان اجرا کردیم که در آن توان و سرعت عمل نیروها را به نمایش گذاشته و با آسیب شناسی از برگزاری چنین مانورهایی نقاط ضعف و قوت را شناسایی و در صدد برطرف و تقویت آن وارد عمل شدیم.

او ادامه داد: در بحث آموزش نیروها با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور به صورت غیرحضوری اقداماتی صورت پذیرفته که در آینده با ایجاد زیرساخت لازم این کلاس ها با سرعت و دقت بیشتری پیگیری خواهد شد، زیرا معتقدیم عملکرد مناسب هر بخشی از راستا آموزش صحیح می گذرد.

او با بیان اینکه بیشتر آثار تاریخی به جای مانده قدمت زیادی دارد گفت: تا به امروز افراد سودجو مختلفی در جهت یافتن عتیقه، آثار تاریخی دارای قدمت زیاد را با این خیال واهی حفاری و در نتیجه تخریب نموده اند که متاسفانه به غیر از تخریب این آثار فعالیت غیرمجاز آنان هیچ نتیجه ای نداشته است و از این رو در سه ماهه اول سال تعداد 3 پفراینده تخلف به مراجع قضایی معرفی و در دست آنالیز است.

حقانی درباره برنامه های مهم سه ماه دوم امسال نیز گفت: از برنامه های مهمی که در سه ماه تابستان در دست اقدام است، برگزاری یک مانور برای تقویت توان فیزیکی نیروها به منظور برخورد با متخلفان و همچنین درخواست همکاری از اداره کل بنادر و دریانوردی در برخورد با قاچاق کالای عتیقه تاریخی به وسیله دریا است.

او افزود: از تمامی مردم فرهنگ دوست درخواست می گردد در راستای حراست از میراث فرهنگی کشور، در صورت مشاهده حفاری غیرمجاز در محوطه های تاریخی، فرهنگی مراتب را به اطلاع نیروهای یگان حفاظت برسانند تا از تخریب و سرقت آثاری که متعلق به همه مردم است، جلوگیری گردد.

حقانی یادآور شد: بر اساس ماده 562 قانون مجازات اسلامی، حفاری و کاوش در مکان هایی که آثار تاریخی فرهنگی وجود دارد ممنوع بوده و خاطیان طبق قانون مجازات خواهند شد.

او در سرانجام گفت: امید است با همراهی مردم، حراست و حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی بهتر و بیشتر صورت پذیرد تا این آثار برای نسل های متمادی پابرجا بماند و همه از این آثار بهره مند شوند زیرا تاریخ درس عبرت است و با پندگیری از تاریخ می توان در راه اعتلای نام مقدس جمهوری اسلامی ایران بهتر و بیشتر کوشید.

منبع: میراث آریا

به "عملکرد سه ماهه یگان حفاظت بوشهر تشریح شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عملکرد سه ماهه یگان حفاظت بوشهر تشریح شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید