همه چیز در مورد فواید، مضرات و خواص کنجد
به گزارش وبلاگ بانیما، خواص کنجد (Sesame) گسترده بوده، بهبود سوخت و ساز بدن، استحکام استخوان ها و دندان ها و درمان کم خونی از مهمترین خواص کنجد برای سلامت بدن است.
دانه کنجد یکی از مغذیترین دانههای روغنی است. کشت کنجد در ایران بیشتر در خوزستان، بلوچستان، یزد و اصفهان انجام میگیرد و قسمتهای مورد استفاده این گیاه عبارتند از میوه یا همان دانه کنجد. همچنین علاوه بر دانه کنجد که ارزش غذایی و دارویی فراوانی دارد، فراوردههای حاصل از آن مانند روغن کنجد و ارده نیز سرشار از ارزشهای غذایی و دارویی میباشند.
فواید و خواص درمانی کنجد
- مصرف کنجد برای برطرف خستگی مفید است.
- کنجد موجب افزایش چربی خون نمیشود، بلکه کلسترول بد خون را نیز کاهش میدهد.
- دانه کنجد منبع غنی از پروتئین است، کسانی که شیر دوست ندارند میتوانند از کنجد برای تامین کلسیم، روی و آهن مورد نیاز خود استفاده کنند.
- از خواص کنجد آثار ضد التهابی و آنتیاکسیدانی است.
- مصرف کنجد باعث افزایش سطح ویتامین E در بافتها میشود.
- کنجد در بهبود ترشح هورمونهای جنسی در زنان یائسه نقش دارد.
- مصرف کنجد و فراوردههای آن باعث کاهش التهاب و شدت انقباضهای رحمی و همچنین کاهش شدت درد در دوران قاعدگی میشود.
- از مهمترین خواص کنجد تاثیر در بهبود فرایند بیماری پارکینسون است.
- رشد سلول های عصبی مرکزی در نوزادان و افزایش قدرت بینایی از خواص کنجد برای بچه ها بوده، لذا متخصصان تغذیه مصرف کنجد را به زنان باردار و شیرده توصیه میکنند.
- بهبود سوخت و ساز بدن و درمان کم خونی از دیگر خواص کنجد است.
- کنجد برای چاق شدن و تقویت نیروی جنسی موثر است.
- این گیاه نرم کننده معده و روده است.
- کنجد فشار خون را کاهش میدهد.
- دم نموده برگ کنجد، اسهال خونی را برطرف میکند.
- کنجد ضد روماتیسم است.
- یکی از خواص کنجد برطرف کردن قولنج است، به این منظور کنجد را آسیاب نموده و به مقدار نصف وزن کنجد، مغز بادام پوست کنده را به آن اضافه کنید، آنها را پودر نموده، سپس با سرکه مخلوط نموده و هر روز به مقدار یک قاشق سوپخوری از آن بخورید.
- برای داشتن دندانها و استخوانهایی سالم مصرف کنجد توصیه میشود.
همچنین فرآوردههای حاصل از کنجد شامل روغن کنجد و ارده نیز خواص زیادی دارند که برخی از آنها عبارتند از:
روغن کنجد روده را قویمیکند و باعث ازدیاد اسپرم شده و ملین است. حفظ فشار طبیعی خون، پایین آوردن خطر حمله قلبی با کاهش کلسترول بد خون، خاصیت ضد سرطانی و کمک به تقویت سیستم دفاعی بدن، کاهش پوکی استخوان، پیشگیری از بیماری آلزایمر و آب مروارید، درمان سرفه، یبوست و آرتریت، ایجاد نشاط، هوشکمک و کاهش اضطراب، کاهش دردهای مزمن ماهیچه ای و گرفتگی عضلات، افزایش سلامت پوست و مو و برطرف سوزش ادرار از خواص این روغن و دیگر فراوردههای کنجد است.
مضرات کنجد (عوارض جانبی، موارد احتیاط و منع مصرف)
افراد مبتلا به اضافه وزن و دیابت باید در مصرف کنجد و فراوردههای آن احتیاط کنند.
با وجود گسترده بودن خواص کنجد، مصرف کنجد برای افرادی که معده ضعیف دارند مناسب نیست زیرا هضم آن سنگین و مشکل است، چنین افرادی باید آن را با عسل و سرکه بخورند.
منبع: setare.com