چرا باید از کیسه زباله استفاده کنیم؟
به گزارش وبلاگ بانیما، امروزه استفاده از کیسه های زباله به قدری در سراسر جهان همه گیر شده که در دورافتاده ترین روستاها هم یکی از انواع کیسه های زباله را پیدا خواهید کرد. کیسه های زباله در ساده ترین حالت با جلوگیری از شیوع بیماری و پخش شدن میکروب های جان افراد زیادی را نجات می دهند.
آیا تاریخچه اولین کیسه زباله را می دانید، چرا باید از این محصول استفاده کنیم و انواع و کاربردهای این محصول را می شناسید؟ نگران نباشید ما در این مطلب به طوردقیق به این سوالات پاسخ خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
از چه زمانی مردم از کیسه های زباله استفاده کردند؟
قبل از اختراع کیسه های زباله، آمریکایی ها زباله خود را دفن می کردند یا آن را می سوزاندند. اگر مردم کشاورز
بودند زباله های خود را به حیوانات مزرعه می دادند. روش دیگر برای دفع زباله ریختن آن در اقیانوس بود.
زباله های رها شده در گودال، خیابان یا فاضلاب ها علاوه بر این که منجر به آلودگی آب آشامیدنی و انواع بیماری می شد محلی هم برای سکونت حشرات و جوندگان بود. نیازی به گفتن نیست که زندگی قبل از کیسه های زباله چقدر متفاوت از امروز بود، اما این شرایط در آن دوران باعث شده بود که در ویرجینیای غربی شکار کرکس را ممنوع کنند، زیرا این موجودات یک راه حل طبیعی برای مدیریت پسماند بودند.
تاریخچه کیسه های زباله؛ اختراع
در دوران جنگ جهانی دوم، هری واسلیک (Harry Wasylyk) در حال آزمایش روی موادی تازه با قابلیت ضدآب و کششی به نام پلی اتیلین بود، که متوجه شد می تواند از این مواد برای تولید کیسه پلاستیکی زباله استفاده کند. بدین ترین اولین کیسه پلاستیکی برای قرار گرفتن در سطل زباله در سال 1950در بیمارستان وینیپگ (Winnipeg General Hospital) مورد استفاده قرار گرفت.
کیسه های زباله اولیه به رنگ سبز بودند و برای مصارف مسکونی در نظر گرفته نشده بودند. این کیسه ها با هدف جلوگیری از توسعه فلج اطفال به بیمارستان وینیپگ فروخته شد. بعدها شرکت Union Carbide ایده کیسه زباله را خریداری کرد و در در اواخر دهه 1960، اولیه کیسه سبز رنگ برای استفاده در منازل تولید شد.
چرا باید از کیسه زباله استفاده کنیم؟
به طوریقین همه ما دارای سطل های زباله در سایزهای مختلف هستیم، که گاهی فکر می کنیم نیازی نیست، داخل آن کیسه قرار دهیم، اما با بررسی فواید این محصول، متوجه راحتی، تمیزی و ایمنی آن خواهید شد
- کیسه های زباله سطل زباله را تمیز نگه می دارد؛ اگر داخل سطل زباله کیسه نباشد، با گذشت زمان نه تنها بوی بقایای زباله باقی می ماند بلکه باعث پوسیدگی هم خواهد شد. همچنین احتمال این وجود دارد که با پسماندهای تیز سطل زباله شکسته یا سوراخ هم شود. البته سطل زباله بدون کیسه بعد از مدتی تبدیل به مکانی برای جذب کپک، مگس، سوسک و… خواهد شد.
- دوام و عمر سطل زباله بیشتر خواهد شد؛ شاید هیچ مدرک علمی در این زمینه نباشد اما طبق مشاهدات افراد مختلف در سال های طولانی مشخص شده است که سطل زباله هایی که کیسه دارند عمر و دوام طولانی تری خواهند داشت. افرادی که از سطل زباله بدون کیسه استفاده کرده اند، در این زمینه تجربه شکسته شدن دسته، ترک خوردن و از بین رفتن سطل زباله را داشته اند.
- زندگی تان را آسان خواهد کرد؛ مهم نیست که داخل سطل کیسه می گذارید یا در سفر از کیسه زباله بنددار استفاده می کنید، اینکه در فضای بیرون مجبور نیستید برای دور ریختن کوچک ترین زباله تا سطل بروید یا بعد از خالی کردن زباله ها خانگی در محل مخصوص، سطل کثیف و بودار را بشویید، مزیت بزرگی است!
- به راحتی از شر زباله ها راحت می شوید؛ تصور کنید برای خالی کردن سطل زباله در کوچه یا خیابان با یک اتفاق غیرقابل پیش بینی روبه رو شوید یا یک باد ملایم شروع به وزیدن کنید، چه اتفاقی برای زباله هایی که در سطل پخش هستند و لباس تان خواهد افتاد؟ علاوه بر این ماموران شهرداری در هنگام جمع آوری زباله می توانند سریع تر، راحت تر و ایمن تر این دورریختی های بدبو را از خیابان ها جمع کنند.
انواع کیسه زباله و کاربرد
امروزه کیسه زباله در ابعاد مختلف، رنگ های متنوع با کاربردهای گوناگون تولید می شوند که عبارتند از:
کیسه زباله براساس ابعاد و کاربرد
- 60×50 مصرف خانگی
- 70×55 مصرف خانگی
- 80 ×60 مصرف خانگی
- 80 × 65 مصرف خانگی
- 90 ×70 مصرف خانگی و مشاغل مانند فروشگاه های بزرگ
- 100×80 مصرف خانگی و مشاغل مانند کارخانه ها
- 120×80 مصرف خانگی و مشاغل
- 120×100 مصرف رستوران ها، مجالس و صنعتی
- 130×100 مصرف رستوران ها، مجالس و صنعتی
- 150×120 مصرف رستوران ها، مجالس و صنعتی
انواع کیسه پسماند بیمارستانی
کیسه زباله در بیمارستان ها، درمانگاه ها و مراکز درمانی به صورت اختصاصی و با دریافت تائیدیه از واحدهای کنترل کیفیت و در 3 مدل تولید می شود که عبارتند از:
- مخصوص پسماند عفونی؛ همان طور که از نام این کیسه معلوم است، این نوع برای پسماندهای عفونی، خطرناک با به ویژه امکان شیوع بیماری، کاربرد دارد. به علت خطرناک بودن این مدل زباله طبق مصوبه وزرات بهداشت تأکید دارد که رنگ کیسه زرد، قرمز، نارنجی و مشکی با علامت پسماند عفونی یا BIOHAZARD تولید شود.
- مخصوص پسماند غیر عفونی؛ این مدل کیسه زباله مخصوص زباله های کاملاً بی خطر و بدون عفونت مانند پلاستیک، کاغذ، پنبه و… است که بیشتر در رنگ مشکی تولد می شود، اما با توجه به سفارش بیمارستان در رنگ های دیگر مانند قهوه ای، سفید، سبز و… هم تولید می شود.
- امحای پسماند عفونی؛ کیسه زباله امحا یا کیسه شیمیایی برای از بین بردن خون، ادرار و هرگونه پسماند مربوط به موجودات زنده با خطر عفونی کاربرد دارد. پس از جمع آوری این نوع زباله ابتدا باید در دستگاه امحا فرآیند بی خطر سازی انجام و سپس دفن یا سوزانده شود.
* عمدتاً بیشتر کیسه های که برای بیمارستان ها و مراکز درمانی و بهداشتی تولید می شود از نوع کیسه زباله بنددار است.
انواع کیسه زباله براساس نوع تولید
- کیسه زباله بنددار؛ کیسه بنددار با هدف استفاده از حجم کلی کیسه تولید می شوند. فرآیند تولید این کیسه مانند کیسه بدون بند است با این تفاوت که در قسمت دهانه کیسه قسمتی برای بند در نظر گرفته می شود تا از ریختن زباله جلوگیری شود. کیسه بدون بند برای این که دهانه آن گره بخورد، معمولاً مقداری از حجمش را خالی می گذارند اما در این مدل کیسه نیاز به گذاشتن فضای خالی نیست و دیرتر از بدون بند پُر می شود.
- کیسه زباله رولی و برگه ای؛ کیسه های زباله علاوه بر مدل و سایز، برای راحتی مصرف کننده در دو نوع برگه ای و رولی تولید می شوند. کیسه برگه ای به صورت تا شده روی یکدیگر و در یک بسته بندی قرار می گیرند که بیشتر کیلویی فروخته می شوند.
کیسه های رولی به دور یک برگه، مقوا یا پلاستیکی رول و برای جدا شدن انتهای کیسه پرفراژ زده می شود و معمولاً در بسته و رول های سه تایی در بازار موجود هستند.
- کیسه زباله رنگی و معطر: کیسه های زباله برای تنوع در رنگ های مختلف و با اسانس های گوناگون هم تولید می شوند. کیسه رنگی و معطر همان فرآیند تولید کیسه معمولی را طی می کنند با این تفاوت که مرحله ای برای رنگ شدن و همچنین اضافه کردن اسانس گل و میوه های مختلف به آن اضافه می شود.
- کیسه زباله لندنی؛ این مدل کیسه شبیه کیسه رولی است که فقط در سه سایز 90×70، 90×65 و 80×65 و عمدتاً در رنگ مشکی تولید می شود. عده ای علت نام گذاری این کیسه را به علت هم سایز بودن با کیسه زباله های شهر لندن انگلیس می دانند!
منبع: اتاق