اوج سرما بدون قطعی گاز

به گزارش وبلاگ بانیما، در تابستان سال جاری با این که هنوز هوا سرد نشده بود گاز بعضی منطقه ها قطع شد و بعلاوه گاز صنایع نیز با مشکل روبرو بود.

اوج سرما بدون قطعی گاز

به گزارش گروه مالی وبلاگ بانیما، هنوز برگ درختان، رنگ طلایی به خود نگرفته بود که محمدرضا جولایی، مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران بیان کرد اگر مدیریت مصرف از طرف مشترکان بخش خانگی و تجاری انجام نگردد، در زمستان شاهد قطع گاز و برق خواهیم بود. آن طور که مسؤولان شرکت گاز گفته بودند اگر مصرف گاز از حد مجاز بالاتر برود احتمال افت فشار و قطعی گاز وجود خواهد داشت. در تابستان سال جاری با این که هنوز هوا سرد نشده بود گاز بعضی منطقه ها قطع شد و بعلاوه گاز صنایع نیز با مشکل روبرو بود، اما ظاهرا پایداری شبکه گاز باعث شده تا مسائل سابق به وجود نیاید. این در حالی است که طی روز های گذشته مصرف رکورد زده و مواردی که دولت برای پایداری شبکه گاز به کار گرفته، موضوع اصلی این گزارش است.

هنوز آفتاب سوزان بر سرمان می تابید که مسؤولان وزارت نفت هشدار قطعی گاز در زمستان را دادند. جواد اوجی، وزیر نفت شهریور گذشته در نخستین روز کاری خود تامین سوخت زمستانی به ویژه در بخش خانگی را اولویت اصلی این وزارتخانه عنوان نمود. وی با اشاره به قرار گرفتن روزانه بیش از 260 میلیون مترمکعب گاز در اختیار نیروگاه ها، ابراز امیدواری کرد، با برنامه ریزی و تدابیر لازم، کمترین چالش را در تامین سوخت زمستانی گاز و در بخش خانگی داشته باشیم. وزیر نفت با اشاره به احتمال کسری 200میلیون مترمکعبی گاز در ماه های دی و بهمن سال جاری تاکید نمود: کوشش ما این است که با تامین سوخت مایع، هموطنان کمترین مشکل را داشته باشند. دولت برای این که بتواند فراوری پایداری در زمستان داشته باشد تعمیرات 4 پالایشگاه ایلام، 17 و 18 پارس جنوبی، پارسیان و فاز 1 پارس جنوبی را انجام داد. بعد از آن با توافقی که با وزارت نیرو انجام شد و توانستیم سوخت مایع را تامین کنیم. البته میانه گازرسانی به نیروگاه ها در سال گذشته به زیر 80میلیون مترمکعب در روز نرسید. آن طور که از سوی مسؤولان وزارت نفت گفته شد ظرفیت خالی در پالایشگاه ها نداریم فراوری از منابع با ظرفیت پالایشگاه ها برابر است با این حال اگر فراوری گاز از میادین گازی کشور اضافه گردد قادر خواهیم بود با توجه به نوع پالایشگاه، گاز را تحویل بگیریم. بعلاوه اطلاع رسانی شد که مخازن نیروگاه ها پر است و مسئله ای در ذخیره سازی نداریم. محمدرضا جولایی، مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران در این باره شرح داد برای مصرف گازوئیل در نیروگاه ها با شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی توافق کردیم تا روزانه 35میلیون لیتر را تحویل دهند. در کنار آن نیز ذخایر گازوئیل در نیروگاه ها نیز وجود دارد. به گفته جولایی، حداکثر توان نیروگاه ها برای مصرف مازوت 50میلیون لیتر است البته همین اندازه نیز قابل استفاده نیست، زیرا بعضی از پالایشگاه ها در نزدیکی شهر ها قرار دارند و بحث آلودگی هوا نیز مطرح است. در فصول سرد سال، حدود 40 میلیون لیتر مازوت در روز مصرف می گردد و بقیه سوخت مایع مورد استفاده در نیروگاه ها گازوئیل خواهد بود.

اقدامات اجرا شده

تقریبا هر مسؤولی که وظیفه اداره سازمان متبوعش را به عهده دارد از مسائل با خبر است، اما شاید نتواند راه چاره های مدنظر خود را پیاده کند. اما در خصوص پایداری شبکه گاز شاهد برنامه ریزی و اجرای مناسب برنامه ها بودیم. به گفته مدیر هماهنگی و نظارت بر فراوری شرکت ملی گاز در هفت ماه نخست سال، برای 18 پالایشگاه گازی که در حال حاضر عملیاتی هستند، یک برنامه فشرده تعمیرات اساسی (اورهال) تجهیزات پالایشگاهی تعریف و در زمانبندی خاص اجرا می گردد تا با تأمین گاز بتوان زمستانی بدون دغدغه را پشت سر گذاشت.

مسعود زردویان اضافه نمود: با انجام این عملیات که هدف از آن، حفظ و نگهداری سیستم در شرایط کارآمد است، قابلیت اطمینان ما در پالایشگاه ها افزایش خواهدیافت و به این ترتیب، می توانیم اندازه فرآورش را به حداکثر ممکن برسانیم و مطمئن باشیم که انتقال پاک، ایمن و بهره ور گاز انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: این در حالی است که طی این مدت، تمام بازدید های دوره ای برای اطمینان از عملکرد دستگاه ها با توجه به مسائل ایمنی صنعت گاز که لزوم آن به شدت توصیه می گردد، اجرا شده، ضمن آن که تعمیرات لازم هم در همین دوره انجام می گردد.

زردویان با بیان این که انجام به موقع تعمیرات، نویدبخش فراوری پایدار گاز در فصل زمستان است توضیح داد: با توجه به تمهیدات، ارزیابی های ریسکی و روش های انتخابی انجام این کار و بازرسی های فنی با بهره مندی از تجهیزات روز جهان، زمان انجام اورهال طی این سال ها، به طور مداوم بهبود یافته و هم اکنون توانسته ایم کمترین زمان ممکن را به آن تخصیص دهیم تا بتوانیم بیشترین اندازه فراوری را داشته باشیم.

افت فشار گاز در کشور نداشتیم

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران با اشاره به پابرجایی رکورد 660میلیون مترمکعب مصرف گاز گفت: علی رغم بسته شدن راه های ارتباطی، خوشبختانه هیچ افت فشار گازی را در هیچ جای کشور نداشتیم.

محمدرضا جولایی، مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز اظهار کرد: با توجه به پایداری هوای سرد تا آخر هفته مصرف گاز رکورد 660میلیون مترمکعب پابرجا شده است. با وجود این که دیروز روز تعطیل بود و انتظار می رفت کاهش مصرف داشته باشیم، ولی این گونه نشد و افزایش مصرف داشتیم. وی اضافه نمود: ظرف امروز و فردا با فرایندی که طی می گردد انتظار می رود مصرف گاز هم افزایشی باشد. باید توجه داشت هم اکنون بالغ بر 80درصد فراوری گاز ما به بخش خانگی و تجاری می رسد که این برای شبکه انرژی کشور اصلا اتفاق خوبی نیست.

وی در رابطه با برق صنایع گفت: با توجه به اولویت بخش خانگی محدودیت هایی را به صنایع می دهیم. البته اولویت با صنایعی است که می توانند سوخت دوم و جایگزین استفاده نمایند و در ادامه به صنایعی که فقط به وسیله گاز تأمین می شوند محدودیت اعمال می گردد تا بتوانیم پیک مصرف را رد کنیم. جواد اوجی، پیش تر درباره تدابیر وزارت نفت برای تأمین گاز مورد احتیاج مردم در فصل سرما، گفته بود با فرایند کنونی مصرف گاز طبیعی در کشور، پیش بینی می کنیم حدود 200میلیون مترمکعب کسری گاز در فصل سرما داشته باشیم. تاکید وزیر نفت این بود که بخش خانگی و تجاری دچار مشکل قطعی گاز نشوند که کارنامه کاری او نشان می دهد در این زمینه پیروز شده است. این در حالی است که طی روز های اخیر با توجه برودت هوا، در روز های اخیر مصرف گاز در بخش های خانگی، تجاری و صنایع کوچک به شدت افزایش یافت به گونه ای که رکورد مصرف گاز در این بخش با ثبت عدد 662میلیون مترمکعب در روز شکسته شد.

سیدجلال نورموسوی، مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز با اشاره به افزایش مصرف گاز در بخش خانگی در روز های اخیر گفت: در روز های پنجشنبه و آدینه گذشته به علت تعطیلی ادارات، سازمان ها و واحد های صنعتی کوچک مصرف گاز تا حدی کاهش پیدا کرد، ولی پیش بینی ما این است که در روز جاری مصرف گاز در بخش خانگی مجددا افزایش یافته و رکورد جدیدی در این حوزه ثبت گردد که البته این رکوردشکنی قطعا پدیده مثبتی نیست. نورموسوی گفت: هرچند بارش در کشور وجود ندارد، اما یخبندان های ناشی از آن تا آخر هفته وجود خواهد داشت و به نظر می رسد مصرف گاز در بخش خانگی تا 4-3 روز آینده در پیک باقی بماند.

وی گفت: افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری موجب محدودیت در گازرسانی به سایر بخش ها می گردد. البته شرکت ملی گاز تمامی تعهدات خود را در قبال نیروگاه ها انجام داده است و به طور میانگین طبق تعهد اجرا شده روزانه 100 میلیون مترمکعب به این واحد ها گازرسانی می گردد. بقیه سوخت این واحد ها و سایر صنایع عمده نیز با سوخت جایگزین تامین می گردد. نورموسوی گفت: واحد های استانی شرکت ملی گاز به صورت مستمر در حال بازرسی از ادارات دولتی جهت کنترل مصرف گاز در این واحد ها هستند. به طور میانگین روزانه مصرف 4000 اداره دولتی مورد بازرسی قرار می گیرد و درصورتی که الگوی مصرف به وسیله ادارات رعایت نگردد گاز آن ها قطع خواهد شد.

منبع: جام جم

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "اوج سرما بدون قطعی گاز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اوج سرما بدون قطعی گاز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید