خواص بی نظیر هسته زردآلو
به گزارش وبلاگ بانیما، هسته زرد آلو دارای خواص بی شماری است. 50 درصد از وزن هسته زردآلو از روغن و اسید های چرب مفید تشکیل شده، بعلاوه پروتئین 25 درصد وزن دیگر این هسته را تشکیل داده است.
به گزارش وبلاگ بانیما به نقل از استایل کریز، هسته زردآلو یکی از منابع غنی از اسید های چرب و پروتئین است. متخصصان بر این باورند مصرف این دانه می تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد، اما یافته ها در این زمینه خیلی قوی نیست. در حقیقت به علت وجود آمیگالین و لاتریل در هسته زردآلو، این هسته ذاتاً سمی است.
با این حال، این هسته دارای خواص بی شماری است. در حقیقت 50 درصد از وزن هسته زردآلو از روغن و اسید های چرب مفید تشکیل شده، بعلاوه پروتئین 25 درصد وزن دیگر این هسته را تشکیل داده است.
فیبر که برای دستگاه گوارش بسیار مفید بوده و 5 درصد حجم هسته زردآلو را تشکیل داده است.
در کنار خواص هسته زردآلو، زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث مسمومیت گردد. این هسته دارای مواد مختلف سمی از جمله سیانید، آمیگالین و گلوکوساداس است.
زیاده روی در مصرف هسته زردآلو می تواند باعث مسمومیت گردد که علائم آن بیشتر شامل حالت تهوع، سردرد، بی حالی، بی خوابی، کاهش فشار خون و درد ماهیچه ها و مفاصل می گردد بعلاوه تا به امروز شماری مرگ در بچه ها به علت زیاده روی در مصرف هسته زردآلو گزارش شده است.
با این حال، متخصصان می گویند احتمالاً مصرف دوز مشخصی از هسته زردآلو و عدم زیاده روی در مصرف آن می تواند در درمان سرطان موثر باشد. در واقع، این هسته دارای ماده ای به نام امیگدالین یا همان ویتامین B17 است. از آمیگدالین در درمان سرطان به صورت گسترده استفاده می گردد.
یک تحقیق در این زمینه نشان داد عصاره زردآلوی شیرین و بادام تلخ دارای خواص آنتی اکسیدانی، آنتی میکروارگاسمی و ضد سرطانی است. محققان می گویند عصاره هسته زردآلو می تواند مانع از رشد سلول های سرطانی در سینه، کبد و روده گردد.
با این حال، برای جلوگیری از مسمومیت غذایی با هسته زردآلو بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنید. میزان مناسب مصرف این هسته ارتباط مستقیمی با عوامل مختلفی همچون سن، وزن و سلامت عمومی فرد دارد. با این همه، مرکز امنیت غذایی اروپا می گوید بهتر است بزرگسالان بیشتر از 3 عدد هسته مصرف نکنند بعلاوه به طور کلی بهتر است بچه ها هسته زردآلو مصرف نکنند.
منبع: اقتصادنیوز