طرز تهیه کیک سینامون خانگی
به گزارش وبلاگ بانیما، کیک سینامون یکی از انواع خوش عطر و لطیف کیک هاست که در مواد میانی آن از دارچین استفاده شده است و به همین علت طعم مطبوعی دارد. در این مطلب طرز تهیه کیک سینامون تقدیم شما کاربران گرامی خواهد شد.
کیک ها یکی از محبوب ترین شیرینی جات در سراسر جهان هستند که در طعم ها، اشکال و رنگ های بسیار متنوع تهیه می شوند. سینامون در زبان انگلیسی به معنای دارچین است و از آنجا که در تهیه این کیک و در مواد میانی آن از پودر دارچین استفاده شده است، به این نوع کیک، کیک سینامون می گویند.
کیک سینامون کیکی بسیار خوش عطر با بافتی لطیف و نرم است که می توانید با روشی آسان در منزل تهیه کنید و از خوردن آن در کنار چای لذت ببرید. در این مطلب با آموزش کیک سینامون خانگی همراه با نکات طلایی و مهم برای پخت کیک با ما همراه باشید.
آرد سفید قنادی: 2 لیوان
تخم مرغ: 4 عدد
شکر: 1 لیوان
بکینگ پودر: 1 قاشق غذاخوری
وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری
روغن مایع: دو سوم لیوان
ماست پرچرب: دو سوم لیوان
بیسکوییت پتی پور: 6 عدد
پودر کاکائو: 1 قاشق غذاخوری
پودر دارچین: 1 قاشق مرباخوری
شکر: 2 قاشق غذاخوری
مغز گردو: به میزان لازم
قبل از تهیه هر نوع کیک و شیرینی باید این نکات را در خصوص مواد اولیه رعایت کنید تا نتیجه مطلوب تری بگیرید
1- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از آغاز همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند.
2- معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر های مختلف فرق دارد. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای 175 درجه به مدت 45 دقیقه ذکر شده، ممکن است در فر شما با این دما و مدت زمان نتیجه مطلوبی حاصل نگردد. البته نگران این موضوع نباشید. با چندبار استفاده از فر متوجه می شوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت کیک ها در فر شما مناسب است.
با این حال به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور ها گفته می گردد، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می کنید، دما را بین 10 تا 20 درجه سانتی گراد بیش تر بگذارید. اما دمایی که گفته می گردد، باز هم به فر شما بستگی دارد. باید قلق فر دست تان بیاید. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.
همواره وقتی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید، قبل از آغاز به کار فر را روشن کنید؛ چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید، فر کاملاً گرم شده باشد.
3-سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی میزان های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است.
4- همواره زمان به هم زدن تخم مرغ چندین بار هم زن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با یاری لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره ای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد. در غیر این صورت با وجود اینکه از وانیل و یا اسانس استفاده می کنید، باز هم کیک بوی تخم مرغ می گیرد.
5- همواره برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک دیگر مثل پودر کاکائو را 3 بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می گردد. درنتیجه بافت کیک شما بهتر می گردد. نکته مهم دیگری که باید در خصوص آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین علت متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم تر یا زیاد تر از میزانی گردد که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز میزانی از آرد به جای مانده است؛ یعنی آردی که اضافه نموده اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همواره میزان آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این میزان با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد گردد.
6- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از 30 دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات شما هدر می رود؛ زیرا کیک شما پف نمی نماید.
7-در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی گیرید. همواره باید قالبی را انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، 3/1 قالب شما خالی بماند. البته همه این موارد احتیاج به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید چه قالبی مناسب است. باید چند بار کیک درست کنید تا چشم شما به میزان ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.
8- وقتی می خواهید کیک را در قالب بریزید، از وسط بریزید. بعد به اطراف پخش کنید. سعی کنید کیک را طوری در قالب بریزید که مواد به صورت یک نواخت همه جا پخش گردد.
9- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب های متنوع و گران قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می کنید، باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سردرگم شوید. یکی از برترین قالب ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب ها قیمت مناسبی هم دارد، قالب های گالوانیزه است که معمولاً می توانید آن ها را از همه لوازم قنادی ها تهیه کنید. این قالب ها در طرح ها و شکل های مختلف موجودند.
ابتدا بیسکوییت پتی پور را با دستگاه میکسر یا آسیاب پودر کنید و پودر کاکائو، شکر، پودر دارچین و مغز گردو خرد شده را به آن اضافه کنید و کنار بگذارید. آرد و بکینگ پودر را توی یک ظرف با هم مخلوط و سه بار الک کنید. تخم مرغ ها را همراه با شکر و وانیل توی یک کاسه گود بریزید و با همزن برقی آنقدر بزنید تا مایه کرم رنگ و شفافی به دست بیاید و حجمش دو برابر گردد. در مرحله بعد روغن مایه را اضافه کنید و سی ثانیه هم بزنید. سپس ماست را اضافه کنید و سی ثانیه دیگر هم بزنید. حالا همزن را خاموش کنید و کنار بگذارید. مخلوط آرد و بکینگ پودر را طی دو مرحله به مایه کیک اضافه کنید و با استفاده از لیسک از یک جهت هم بزنید تا آرد کاملا در مایه حل گردد و حالت گلوله ای نداشته باشد.
قالبی که برای تهیه این کیک مناسب است، قالب 23 سانتیمتری است. کف قالب کاغذ روغنی پهن کنید و دیواره ها را با کره سرد چرب کنید و کمی آرد روی آن بپاشید. نیمی از مایه کیک را توی قالب بریزید و مواد میانی را که از قبل آماده نموده اید، توی قالب بریزید؛ سپس بقیه مایه کیک را روی مواد میانی بریزید و کمی مغز گردو روی آن بپاشید. قالب را چند بار محکم به زمین بکوبید تا هوای اضافی آن خارج گردد. سپس قالب را در فر 180 درجه سانتیگراد که از قبل گرم نموده اید، به مدت 45 دقیقه قرار بدهید تا بپزد. بعد از گذشت این زمان کیک سینامون شما آماده است که می توانید آن را همراه با چای یا قهوه میل کنید و لذت ببرید. نوش جان
پف نکردن کیک دلایل گوناگونی دارد که در اینجا به ده مورد مهم اشاره می کنیم:
1 ـ تخم مرغ سرد که بلافاصله از یخچال خارج و به مواد اضافه گردد، باعث می گردد کیک پف نکند.
2 ـ ممکن است میزان مایعاتی مثل شیر، آب و یا ماست دقیق نباشد و کم تر یا بیش تر توی کیک ریخته باشید که باعث رقیق شدن بیش از حد کیک یا غلیظ شدن بیش از حد آن گردد.
3 ـ اگر مواد کیک را از ابتدا خوب هم نزده باشید و یا وقتی آرد را به مایه کیک اضافه کردید، به صورتی دوارنی و از یک جهت هم نزنید، کیک شما پف نخواهد کرد.
4 ـ ممکن است دمای فر بیش از حد زیاد یا بیش از حد کم بوده است. اگر دما خیلی زیاد باشد، کیک پف نمی نماید، می سوزد و یا وسط کیک خام می ماند و اگر دمای فر کم تر باشد، کیک ابتدا پف می نماید و به مرور پفش را از دست می دهد.
5 ـ اگر فر سرد باشد و از قبل گرم نشده باشد، کیک شما به خوبی پف نمی نماید.
6 ـ هرگز از کره سرد برای داخل کیک استفاده نکنید و آن را از قبل آب کنید.
7 ـ اگر نسبت بکینگ پودر به آرد کم باشد یا بکینگ پودر کهنه و تاریخ مصرف گذشته باشد، پف کیک را از بین می برد.
8 ـ میزان قالبی که انتخاب می کنید، بسیار مهم است و نباید نسبت به مایه کیک خیلی بزرگ یا خیلی کوچک باشد. به طور معمول یک سوم قالب باید پر از مایه کیک باشد و یا میزان دو بند انگشت از سر قالب خالی بماند.
9 ـ در تهیه کیک و بین آماده کردن و اضافه کردن مواد فاصله نیاندازید. سعی کنید همواره مواد را از قبل آماده کنید تا مراحل تهیه مایه کیک بیش از حد طول نکشد. هرگز نباید بین تهیه کیک و پخت آن بیش از نیم ساعت فاصله بیاندازید؛ زیرا کیک رطوبت خود را از دست می دهد و پف نمی نماید.
10 ـ اگر روغن یا کره را بیش از میزانی که در دستور گفته شده است بریزید، کیک بیش از حد چرب می گردد و پف نمی نماید.
منبع: فرادید