چه زمانی باید از مدفوع سبزرنگ نوزاد نگران شویم؟

به گزارش وبلاگ بانیما، معمولاً مدفوع سبزرنگ نوزاد جای نگرانی ندارد و ممکن است به دلایل وجود بیماری، دریافت بیش از حد شیر، شیردهی نامناسب و یا حساسیت به غذای خاص (مادر) یا دارو ایجاد گردد.

چه زمانی باید از مدفوع سبزرنگ نوزاد نگران شویم؟

وبلاگ بانیما | سرویس مادر و کودک - بسیاری از والدینی که برای بار اول بچه دار می شوند از رنگ مدفوع نوزاد خود نگران هستند. کودک چند وقت یک بار مدفوع می نماید؟ یا حتی زیاد کار کردن شکم نوزاد یا مدفوع نکردن نوزاد برای چند روز طبیعی است؟ آیا مدفوع نوزاد مسائلی را درباره چگونگی تغذیه با شیر مادر نشان می دهد؟ رنگ و ثباتش چطور؟ چه زمانی رنگ مدفوع نوزاد عاملی هشدار دهنده است؟ در ادامه پاسخ این پرسش ها را بخوانید.

شکل و رنگ معمولی مدفوع نوزاد

اولین رنگ مدفوع نوزاد تازه متولد شده به دلیل ماندن در روده های نوزاد، سیاه و مدفوع سفید است. هنگامی که تغذیه با شیر مادر به خوبی پیش برود، در حدود روز سوم، مدفوع نوزاد به مدفوع با رنگ سبز تیره تغییر می نماید و تا روز پنجم یا پس از آن، رنگ مدفوع دوباره به زرد تغییر می نماید.

شکل آن (تا زمانی که کودک آغاز به مصرف هر چیزی غیر از شیر مادر کند) ممکن است مانند مایعی با گلوله هایی در آن، ظاهر شود. اما اگر مدفوع کودک شما مایع و بدون گلوله باشد، این نیز طبیعی است. همچنین مدفوع زرد کودک بیشتر به خاطر چربی شیر مادر می باشد.

در طول شش ماه اول، نوزادنی که وزن خوبی بدست می آورند، حداقل سه تا چهار بار مدفوع با قطر 22 میلی متر یا بزرگتر می نمایند. زیاد مدفوع کردن نوزاد جای نگرانی ندارد و در بسیاری از نوزادان بدین معنی است که کودک مقدار زیادی شیر دریافت نموده است، که این عالی است، ولی در صورت کم بودن مدفوع نوزاد، بهتر است کودک از لحاظ وزن مورد آنالیز قرار گیرد.

اگر نوزاد شما کمتر از 6 هفته متولد شده است، مدفوع او کمتر از 3 تا 4 بار در روز است، اگر نوزاد تا روز پنجم مدفوع زرد رنگ نداشته باشد بهتر است وزن کودک را مورد آنالیز قرار دهید تا متوجه شوید که جای نگرانی هست یا نه. بعضی از نوزادان سالم که بعد از شش هفته با شیر مادر تغذیه می نمایند، تعداد دفعشان بسیار کم و گاهی حتی یک بار در هفته است.

بنابراین وزن کودک را آنالیز کنید و در یک دفتر بهداشت و درمان ارائه کنید. افزایش وزن در حدود 1 اونس (30 گرم) یا بیشتر در روز نشان می دهد که همه چیز خوب است. مهم نیست که سن کودک شما چقدر است، تا زمانی که او به خوبی وزن اضافه می نماید، مدفوع کمتر از حد انتظار هیچ جای نگرانی ندارد.

دلایل سبزرنگ شدن مدفوع نوزاد

همانطور که گفته شد رنگ سبز و قهوه ای مدفوع عادی است و اگر نوزاد به نظر سالم و خوب و در حال افزایش وزن است، هیچ جای نگرانی نیست، اما چه چیزهایی باعث ایجاد مدفوع سبز رنگ نوزاد می شود:

  • اشکالات خفیفهنگامی که کودک بیمار باشد، تغییر رنگی در مدفوع نمایان می شود. تغذیه با شیر مادر را ادامه دهید. این بهترین راه برای درمان کودک است.
  • دریافت بیش از حد شیراگر کودک شیر زیاد، کم چرب و با قند بالا دریافت کند ممکن است مدفوع آبکی و سبز رنگ داشته باشد.
  • شیردهی نامناسباگر روز پنجم مدفوع کودک به جای زرد، سبز شود، مانند دریافت شیر بیش از حد، ممکن است نشانه ای باشد که کودک نمی تواند به طور کامل سینه را تخلیه کند و از شیر کم چرب و با قند بالا استفاده می نماید. در این حالت بر خلاف دریافت بیش از حد شیر، ممکن است وزن کودک کمتر از حد متوسط باشد.
  • حساسیت نسبت به غذا و یا داروهنگامی که یک کودک نسبت به داروهای مصرفی، رژیم غذایی مادر و یا رژیم غذایی خود کودک حساسیت نشان دهد، ممکن است باعث مدفوع سبزرنگ نوزاد شود. حتی ممکن است که خون در مدفوع مشاهده کنید که باز هم جای نگرانی نیست. حساسیت های غذایی اغلب در خانواده هایی با سابقه آلرژیک رخ می دهد. هنگامی که به این دلیل مدفوع تغییر رنگ پیدا کند، نشانه های فیزیکی مانند مسائل پوستی (اگزما، جوش و تاول، تکه های خشک)، ناراحتی شکم (اسهال، استفراغ) یا مسائل تنفسی (گرفتگی، آبریزش بینی، خس خس، سرفه) نیز مشاهده می شود.

درآخر

مطالعه مطالب زیر را نیز در این رابطه به شما پیشنهاد می کنیم:

  • رنگ زرد مدفوع نوزاد نشانه چیست و چه مواقعی خطرناک است؟
  • علت وجود مخاط یا موکوس در مدفوع نوزاد چیست و چه مواقعی خطرناک است؟

در خاتمه باید بگوییم، مدفوع سبز رنگ نوزاد جای نگرانی ندارد ولی افزایش اطلاعاتتان در این زمینه و آگاهی از دلایل ممکن و تجربیات دیگران به شما یاری می نماید. به هرحال مهم ترین چیزی که شما باید آن را بدانید، این است که تغذیه با شیر مادر سالم ترین و بهترین تغذیه ها است.

منبع: setare.com

به "چه زمانی باید از مدفوع سبزرنگ نوزاد نگران شویم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چه زمانی باید از مدفوع سبزرنگ نوزاد نگران شویم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید