ماهی ناقل ویروس کرونا نیست
به گزارش وبلاگ بانیما، مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران تاکید نمود که خود ماهی ناقل ویروس کرونا نیست اما باید تمام مواردی که سازمان ها و مراجع مربوطه در مورد تهیه و پخت انواع گوشت قرمز و سفید اعلام می نمایند را برای ماهی نیز به کار بست.
عیسی گلشاهی در گفت وگو با وبلاگ بانیما با بیان اینکه ماهی نیز مانند مواد غذایی دیگر خودش به عنوان ناقل ویروس محسوب نمی گردد و آن مواردی که سازمانها و مراجع مربوطه در خصوص تهیه و پخت انواع گوشت قرمز و سفید اعلام می نمایند را برای ماهی نیز بایستی به کار بست، اظهار کرد: موضوعی که باید در نظر داشت این است که آلودگیهای ثانویه می تواند بر کیفیت گوشت اثرگذار باشد و به عنوان ناقل نیز عمل کند.
وی افزود: برای به حداقل رساندن آلودگی های ثانویه باید ملاحظاتی که برای گوشت قرمز و سفید توسط مراکز مربوطه اعلام می گردد را برای ماهی نیز رعایت کرد. ضمن اینکه توصیه می گردد نوع پخت ماهی به گونه ای باشد که فرایند حرارت دهی غیر مستقیم و در مدت زمان بیشتری باشد که اگر عامل ثانویه ای هم وجود داشت با حرارت دهی به طور کامل از بین برود. به خصوص اگر ماهی منجمد باشد تقریبا می توان گفت این شرایط به حداقل ممکن کاهش پیدا خواهد نمود.
ماهی شب عید تامین است
گلشاهی با بیان اینکه مزارع ماهی به طور کامل برای پوشش احتیاج بازار آمادگی کافی دارند و هیچ نگرانی از بابت میزان عرضه ماهی در بازار وجود ندارد، اظهار کرد: ماهی، ماهی منجمد، فرآورده های شیلاتی و محصولاتی مانند کنسرو ماهی، ناگت میگو ، سوخاری میگو و نظایر آن که از آبزیان تهیه می گردد به میزان کافی در بازار وجود دارد و هیچ کمبودی در تامین ماهی شب عید نداریم.
وی با بیان اینکه میزان فراوری و عرضه آبزیان نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، گفت: پیش بینی می کنیم سال جاری بین 5 تا 8 درصد افزایش فراوری و عرضه ماهی داشته باشیم. البته در خصوص میگو این آمارها کمی متفاوت است، زیرا بعضی از مزارع میگو سال جاری درگیر بیماری لکه سفید شده بودند که پیش بینی می گردد فراوریات آن مانند سال گذشته باشد.
قیمت انواع ماهی
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران توضیح داد: نوسانات بازار ماهی به صورت روزانه مشخص می گردد اما به طور کلی نوسانات قیمت ماهیان پرورشی و از شاخص ترین آنها ماهی قزل آلا نسبت به ماه های اخیر میانگین 2 تا 3 درصد افزایش ماهانه داشته که نوسان بالایی نیست. همچنین میانگین قیمت خرده فروشی ماهی قزل آلای معمولی بین 29 تا 32 هزار تومان و میانگین قیمت قزل آلای ویژه یا سالمون 31 تا 35 هزار تومان است. به عبارت دیگر این تغییر قیمت به وزن ماهی، زمان و محل فروش آن بستگی دارد.
گلشاهی ادامه داد: قیمت ماهی سفید شمال تابع فصل و زمان صید است؛ به طوری که اگر شرایط دریا اجاره دهد ماهی سفید با قیمت 50 هزار تومان در بازار پیدا خواهد شد و اگر دریا طوفانی و صید با مشکل روبه رو گردد، همان ماهی به قیمت 80 هزار تومان به فروش می رسد. اما در حال حاضر میانگین قیمت ماهی سفید به ازای هر کیلو حدود 65 هزار تومان است که باید گفت علاوه بر شرایط دریا، وزن ماهی و نر یا ماده بودن آن نیز بر قیمت اثرگذار خواهد بود.
وی با بیان اینکه میانگین قیمت ماهی شیر نیز در حال حاضر 80 هزار تومان است، اظهار کرد: قفسهای دریایی جنوب که بچه ماهی ها را در فصل مناسب در دریا ریختند نیز آماده برداشت ماهی هستند. همچنین ماهی سیبس (سوف دریایی) هم وارد بازار خواهد شد که چندین سال است با استقبال خوبی همراه شده و میانگین قیمت تازه آن کیلویی 55 هزار تومان و فیله آن در هربسته 75 تا 80 هزار تومان است.
منبع: خبرگزاری ایسنا